Jamboree -MAMAS GUN PRESENTA ‘GOLDEN DAYS’

Subscription / Subscripció / Suscripción: http://bit.ly/JamboreeJazz
Mamas Gun són mestres de la música soul moderna. La seva barreja d’influències clàssiques i contemporànies ha desencadenat milions de streams per tot el món i ha collit elogis de mitjans espanyols i britànics com The Sunday Times, Billboard, The Guardian i Uncut Magazine. Col·lectivament, els primers tres àlbums del grup amb seu a Londres, Routes to Riches (2009), The Life and Soul (2011) i Cheap Hotel (2014), van generar temes que van aconseguir el Top 10 en quatre continents, inclosos els singles nº1 a Japó i Hong Kong, impulsats també per les gires sold out i excepcionals actuacions com la del Billboard Music Awards (Tòquio), WOMAD, Greenroom, Java Jazz i Pentaport. Amb el llançament de Golden Days (2018), Mamas Gun ha creat la seva obra mestra definitiva.

Golden Days és la culminació d’un viatge musical que abasta deu anys i forma part de l’avantguarda del soul del segle XXI al costat dels Dap Kings, Charles Bradley, Lee Fields i Mayer Hawthorne. Des de 2007, el fundador i líder del grup Andy Platts (cantant, compositor i productor) dóna vida a Mamas Gun al costat de Dave «Eighties» Oliver (teclats) i Terry «Spiller» Lewis (guitarra), a més dels membres més nous Cameron Dawson (baix) i Chris Boot (bateria). El so distintiu de la banda prové d’una visió artística compartida entre els cinc membres de Mames Gun. «La formació actual és la millor versió de la banda fins a la data, basada en anys d’intensa exploració creativa amb les formacions anteriors», declara Andy. «Aquestes experiències definitivament van aplanar el camí per arribar al punt on ens trobem en l’actualitat i prendre decisions per enfocar la direcció d’aquest nou àlbum», afegeix Spiller.

Aquesta primera producció íntegra de la banda, Golden Days, captura a Mames Gun en el seu millor estat de forma. «L’àlbum està gravat amb els instruments en viu», assenyala Cameron. «És tot analògica». L’àlbum també presenta notables contribucions dels vents Andy Ross i Dominic Glover, que han tocat i gravat amb Amy Winehouse i Incognito, dels compositors Connor Reeves (Tina Turner, Joss Stone, Joe Cocker) i Christopher Braide (Sia, Lana Del Rey , Paloma Faith), i de l’artista / productor Shawn Lee (Jeff Buckley, Kelis, Saint Etienne), qui va prestar el seu geni a la barreja de l’àlbum.

tratge musical excepcional, els ha distingit sempre dels seus contemporanis, experimentat i creixent amb cada nou llançament. Golden Days és el rumb definitiu que pren la banda pel que fa a composició i enregistrament. «Tot sembla haver-se consolidat», diu Andy. «Sento que Golden Days és un segell d’identitat, en termes de cançons, en termes de companyonia a la banda, en termes de perspectives. Crec fermament que això és el millor que hem fet en aquesta època daurada de Mames Gun».