Inauguració del Mas i Mas Festival 2023 al Palau de la Música

Reviu la inauguració del Mas i Mas Festival 2023 del dia 27 de juliol al Palau de la Música de Barcelona on vam gaudir del concert Mingus Epitaph – Classijazz Orchestra per celebrar el 20è aniversari del Festival!

‘Epitaph’ tornava a Barcelona després de més de trenta anys, quan el 3 de novembre del 1991, el Festival de Jazz de Barcelona va presentar aquesta obra al mateix Palau de la Música Catalana, amb la direcció de Gunther Schuller i la mateixa orquestra que l’havia estrenat dos anys abans al Lincoln Center. Aquest cop, arribava de la mà de Clasijazz, una de les iniciatives més fascinants de l’escena del jazz a Espanya. Fundada a Almeria el 1998, i amb una activitat extraordinària, d’aleshores ençà, l’associació Clasijazz i el seu fundador, Pablo Mazuecos, han posat en marxa aquests darrers anys projectes d’un nivell altíssim, amb col·laboradors de l’altura de Maria Schneider.

La Clasijazz Orchestra, vaixell insígnia d’aquesta entitat i que actuava per primer cop a Barcelona, va unir a joves promeses del jazz espanyol —andalús, català i valencià, sobretot— amb figures de la categoria de Perico Sambeat, Francisco Blanco ‘Latino’ i el nord-americà Wayne Escoffery, l’únic dels integrants que ha interpretat aquesta peça (el 2007, en una formació dirigida per Gunther Schuller). La Clasijazz Orchestra és, com l’obra de Mingus, una formació catedralícia, a cavall de la clàssica i el jazz, amb trenta-tres intèrprets i sota la batuta de Ramon Cardo, saxofonista, bigbandista, company de viatge de Sambeat, Latino i altres grans exponents de l’escena valenciana. Vam viure una celebració del vintè aniversari del Mas i Mas Festival, inigualable!

El Mas i Mas Festival encara té moltes més sorpreses musicals per oferir. No perdis l’oportunitat de gaudir del clàssic de les nits d’agost de Barcelona!

Gaudeix d’una varietat de gèneres musicals i descobreix nous talents i artistes que faran que aquest estiu sigui inoblidable.

Consulta el programa complet del festival i compra la teva entrada: https://masimasfestival.com/es/agenda/

Subscription / Subscripció / Suscripción: http://bit.ly/JamboreeJazz