Amaro Freitas Trio | Jamboree 3

𝐂𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭 𝐝❜𝐀𝐦𝐚𝐫𝐨 𝐅𝐫𝐞𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐓𝐫𝐢𝐨 𝐞𝐥 𝟐𝟑 𝐝❜𝐨𝐜𝐭𝐮𝐛𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑 𝐚 𝐥𝐚 𝐬𝐚𝐥𝐚 𝐉𝐚𝐦𝐛𝐨𝐫𝐞𝐞 𝟑.

L’any passat, el Jamboree va viure dues nits glorioses, quan Amaro Freitas i el seu trio van presentar el disc ‘Sankofa’. La resposta del públic llavors va ser tant sorprenent com unànime. Tothom volia tornar-lo a escoltar i aquí el tenim un cop més.

Nascut a Recife (Pernambuco, Brasil), a on va créixer i va començar a fer-se un nom, Amaro Freitas és avui un dels grans pianistes de la nova fornada del jazz. Influenciat pel substrat cultural mès pròxim —maracatú, frevo, baião, etc.— i per noms com ara Parker, Monk, Coltrane i Chick Corea, Freitas va forjar un estil propi, virtuós, profund, bell, explorador, envoltant i amb detalls que han seduït a mitjans com Downbeat —“La complexitat rítmica de l’Amaro Freitas Trio és vertiginosa”. L’any 2016 va signar un debut d’alçada, ‘Sangue negro’, amb elements que ja definien la seva idiosincràsia com a creador: per exemple, mixtures entre el minimalisme i la tradició brasilera. Amb ‘Rasif’ (2018) va recalar a clubs i festivals rellevants d’Europa i els EUA —Ronnie Scott’s, Lincoln Center, Bimhuis o el barceloní festival Connexions.

Deixeble de la molt selecta Montreux Jazz Academy, Freitas va publicar el 2021 el seu darrer disc, ‘Sankofa’, un treball inspirat en la font espiritual i la història tràgica del poble afrobrasiler, al qual pertany. ‘Sankofa’ és també un sublim exercici d’exploració jazzística, un piano-trio extraordinari.

Subscription / Subscripció / Suscripción: http://bit.ly/JamboreeJazz